16 Haziran 2023

Bakanlığımız Kamu Hastaneler Kurumu Başkanlığı, Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığı’ nın 29.03.2012 tarih ve 371 sayılı ‘’Makam Oluru’’ ile Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarınca hazırlanan ‘’Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerini Yürütülmesi Hakkında Protokol’’ gereğince Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde İzmir İli Aliağa Devlet Hastanesine bağlı Semt Polikliniği açılmasına izin verilmiştir.

Semt Polikliniğinde uzman hekim düzeyinde 6 Nisan 2012 tarihinden itibaren poliklinik hizmeti verilmeye başlanmıştır.

18.07.2013 ‘te mali yönden Aliağa Devlet Hastanesi’ne bağlı, idari yönden bağımsız bir devlet hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Maddi olanaksızlıklar nedeni ile 01.06.2016 tarihinde mali Yönden Menemen Devlet Hastanesi’ne bağlanmıştır ve bu şekilde hizmet vermiştir.

01.06.2018 tarihinden itibaren mali yönden Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine bağlanarak halen hizmet vermeye devam etmektedir.

Yine mali açıdan 2018 Haziran ayından itibaren daha büyük ölçekli hastane olan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine bağlanmış olup hizmet vermeye devam etmektedir.